Smidig 2015

Årets konferanse er den niende i rekken og finner sted 2. - 3. november.

Meld deg på årets konferanse

Om Smidigkonferansen

Vi tror at IT-prosjekter i Norge kan lære mye av prinsippene bak smidig utvikling. Derfor arrangerer vi Smidigkonferansen for å dele erfaringer og bidra til å øke kunnskapen om smidige metoder i Oslo og Norge.

Smidigkonferansen er en årlig konferanse for og av fagmiljøet selv. Her får du høre hvordan andre prosjektdeltakere som deg takler hverdagen i sine smidige og kanskje ikke så smidige prosjekter. Her får du stiftet nye bekjentskaper som er i samme situasjon som deg selv. Du får forsterket de bekjentskapene du har, og lært hvor mye både fagmiljøet og du selv har å by på. I fjor var ca 20% av deltakerne også foredragsholdere, noe som skaper en unik atmosfære. Ikke bare får du høre interessante foredrag, men det er lett å snakke med foredragsholderne gjennom hele konferansen.

Vårt unike format

Begge konferansedagene følger samme format: Lyntaler (korte, erfaringsbaserte foredrag) før lunsj og diskusjonsgrupper (open space) etter lunsj. Hver lyntale er på ti minutter, så i løpet av formiddagen vil du få med deg intill 12 forskjellige lyntaler. I Open Space etter lunsj stemmer deltakerne selv frem hvilke temaer de ønsker å fordype seg i, og jobber så med disse problemstillingene i mindre grupper. Enkle regler sikrer interaktivitet og faglig utbytte for deltakerne.

Keynote

Også i år skal vi hente spennende foredragsholdere som inviteres til å holde keynotes på Smidig 2015.

Lyntaler

Lyntaler (”lightning talks” på engelsk) er tapas i foredragsholdernes verden: man får mange impulser fra mange forskjellige folk. På Smidig er tidsbegrensning til lyntaler ti minutter. Dette inspirerer foredragsholderne til å destillere budskapet sitt ned til det aller viktigste, og fjerne alle unødvendige deler. Har du noe på hjertet?

Workshops

Også i år kommer vi til å kjøre flere spennende workshops under konferansen. Dette er en unik mulighet for deltakerne til å lære noe noe nytt.

Open space

I Open space, en type diskusjonsgruppe, dykker man dypere ned i de temaene deltakerne selv synes er mest interessante. Legenden sier at ideen til Open Space ble født av observasjonen om at på tradisjonelle konferanser er det ofte diskusjonene i kaffepausen som er mest givende. Tanken er å sette rammer som gjenskaper denne stemningen hvor man deler erfaringer og lærer av hverandre. Med inspirasjon fra lyntalene, eller med fokus på akkurat det problemet du sliter med i din organisasjon, har du en unik mulighet til å diskutere temaet nærmere med andre som har tilsvarende interesser og problemstillinger.

Smidig2012_4

Keynote fra Smidig 2012

Smidig2012_1

Open Space tavlen i 2012

Smidig2012_5

Engasjerte deltakere